Näringslivsutskottet söker nu en kommunikationsansvarig! Frågor och ansökan skickas till nu@hhgs.se.

affisch-kommunikatitionsansvarig

  Nu söker Deloitte nya talanger till två riktigt bra internship-chanser i vår. Göteborg Audit Internship Program 2015 Under vintern/våren 2015 erbjuder vi dig som är intresserad av revisorsyrket en möjlighet att känna pulsen på Deloitte och prova på jobbet som revisor. Du kommer att få en praktisk inblick i yrket och möjlighet att i... Läs mer »

deloitte

För nionde året i rad arrangeras ett gemensamt välkomstarrangemang för alla nya studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers 2014. Student Göteborg bemannar flera aktiviteter, där den största händelsen är Välkomstkonserten på Götaplatsen, måndag 15 september. Se bilaga. Arrangörer är Göteborgs universitet, Chalmers, Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) och Göteborg & Co, Näringslivsgruppen. Student Göteborg är ett... Läs mer »

Studentvärdar Student Göteborg HT2014_ny

GFS (Göteborgs Förenade Studentkårer) tillsammans med Hyresgästföreningen belyser under två dagar problemen med den stora bostadsbristen. Kom till Hagaparken den 1-2 september!

Affisch Hagaparken 1-2 september

Som ordförande för Handelshögskolans i Göteborg Studentkår, HHGS, vill jag välkomna Dig till en ny termin på Handelshögskolan. Handelshögskolans studentkår är en organisation som drivs av handelsstudenter för handelsstudenter. Syftet med organisationen är att efter medlemmarnas behov och önskemål skapa ett mervärde vid sidan av studierna. HHGS har tre ben att stå på nämligen Utbildningsbevakning,... Läs mer »

Under perioden 22-25 maj håller Europeiska unionens medlemsstater val till Europaparlamentet. Den 25 maj är det Sveriges och din tur att påverka. Har du tänkt ta chansen? Många frågar sig hur viktigt det egentligen är att rösta i EU-valet. Sverige har 20 mandat utav 751. Det kan tyckas lite men det är absolut inte obetydligt.... Läs mer »

reportage_eu

För nästan precis tre månader sedan kom jag hit till Tyskland, eller närmare bestämt till Berlin, för att påbörja min utlandstermin vid Freie Universität Berlin. Till landet som av Horace Engdahl beskrevs som ”ett Sverige för vuxna”, ett påstående jag till viss del kan hålla med om. Detta är dock en upplevelse som efterföljande generationer... Läs mer »

Det Svenska soldyrkande folket. Krönika av Erik Blomström Det är vår. Asfalten på gatorna glittrar som tusentals diamanter i solskenet. Sakta men säkert stiger termometern över den magiska 10-gradersgränsen. Svensken tittar fram… Länge har denna vackra men ack så bleka varelse varit utom synhåll, tills nu. Något magiskt sker, dessa individer förändras. Granskar man deras... Läs mer »

krönika_IMG_4104_A4_300ppi

Efter en tid av meningsskiljaktigheter i kölvattnet av Keraikonflikten så har HHGS valt att gå ur samarbetsorganet Göteborgs Universitets Studentkårer, GUS. Det är ett beslut som är långt ifrån okontroversiellt och där vissa frågetecken fortfarande hänger i luften. (H2) Efter att GUS och HHGS gick i klinch i frågan kring utbildningsbevakningen på juristprogrammet så har... Läs mer »

hardkår

Tomorrow’s E-entrepreneurship world also belongs to students with business and economics background. If the E-entrepreneurship world may discourage students in their business studies to undertake internet-related projects, there are still three initially-required remedies against this plague: open-mindedness, courage and fortitude. Today’s entrepreneurship world is moving much faster than it used to be. The information revolution... Läs mer »

international_Entrepreneurship_resize

Som det knappast undgått någon genomgår den språkliga inriktningen av Ekonomprogrammet på Handelshögskolan en omläggning. Bland annat ska de inledande kurserna i studentens valda inriktningsspråk ersättas av så kallade "språkstrimmor", vilka hålls en gång i månaden. Vidare har det gamla systemet med blockkurser upphävts och den för Göteborgs Universitet gemensamma möjligheten till en internationell utbytestermin... Läs mer »

utbildning_sprakardoden_resize