Vill du få inblick i en revisors vardag? Vill du känna på hur det skulle vara att jobba för PwC? Om ja, sök vårt internship PwC Insight! I ett genomarbetat flöde får du en förberedande utbildning, följa med oss till några av våra kunder, lösa case tillsammans med andra praktikanter och lära dig massa nytt... Läs mer »

Screen Shot 2015-04-08 at 16.09.40

Handelpodden gästades i vårens första avsnitt av vår vältalige rektor Per Cramér. Bland annat reflekterade han över sin egen studietid, där inte pluggtaktiken alltid var den bästa. Jobbet som servitör på Stena Line tog mycket tid och mest krut lades i kursen sista veckor: en strategi som även känns igen av dagens studenter. "Den studieteknik... Läs mer »

perweb

Det var en fullsatt Malmstenssal som tog emot statsminister Stefan Löfven idag, måndagen den 23 mars. En stor händelse då det var 6 år sedan en statsminister var här i och med Fredrik Reinfeldts besök hösten 2009. Löfven var här för att prata om EU, dels Sveriges roll i unionen men även om unionens roll... Läs mer »

WEB_INRIKES

Nu finns ESI även på instagram! Följ oss gärna där för att få de senaste nyheterna; https://instagram.com/esistyrelse Självklart hittar ni oss också på vår Facebooksida; https://www.facebook.com/esi.sprak Språkarkärlek från ESI <3

esi

Den 9 oktober 2014 lanseras den omtalade Handelspodden med premiäravsnittet ”Nollningsspecial”. I avsnittet behandlades nollningen 2014, ett av kårens största och kanske viktigaste projekt. I avsnittet vigs dock den omdiskuterade paxfesten oproportionellt mycket tid, en fest som aldrig ägde rum. Av allt gott som fanns att prata om, valdes istället en fiktiv händelse och därmed... Läs mer »

IMG_0319

Visste du att vi inom HHGS är unika i Sverige med att kunna erbjuda den här typen av praktisk erfarenhet till våra studenter? På våra 6 helt studentdrivna kårbolag är det skarpt läge som gäller, ända från konsult till VD. Vinstkraven och resultatmålen är hårda, men samtidigt finns det extremt mycket glädje och gemenskap att... Läs mer »

Handelshögskolan

Näringslivsutskottet är HHGS ansikte ut mot arbetsgivare och näringsliv. Vi ansvarar för kontakten med alla HHGS samarbetspartners, utvecklar nya sätt att träffa arbetsgivare på, för dialog med nya företag samtidigt som vi regelbundet anordnar events med många av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Arbetsbeskrivning Som Vice Ordförande förväntas du utöver att delta i det dagliga arbetet... Läs mer »

online VT2015

I slutet av januari varje år delar HHGS ut de prestigefyllda utmärkelserna Årets lärare och Årets administratör till den lärare respektive administratör som studenterna på Handelshögskolan vill uppmärksamma för exceptionella insatser under året som har gått. Utmärkelserna är ett sätt för oss studenter att visa vår uppskattning och de betyder otroligt mycket för de lärare... Läs mer »

Stort tack för i år, nu låser vi dörren till kontoret och går på julledighet. Den 7 januari är vi tillbaka med nya friska krafter. Tills dess hoppas vi att laddar era batterier för ett fantastiskt 2015!

HHGS Merry Christmas vit

HHGS FÅR EN NY SAMARBETSPARTNER! Igår (10/12) skrev vi på avtal med Marknadsföreningen i Göteborg (MiG) efter att ha pratats vid under hösten. Bland annat storsatsar MiG just nu på att förena näringsliv och studentliv med projektet Next Step by MiG. Kristina från MiG var dessutom en av våra föreläsare under HHGS Marketing Week tidigare... Läs mer »

MIG-samarbetspartner

Whoever studied economics, business or other related subjects, has heard one sentence, at least once in his life in different contexts: cash (flow) is king. Even without being an expert, everyone can concur with the fact that having a huge amount of cash underlines a state of welfare and wealth. After all, cash is used... Läs mer »

http://401kcalculator.org

Att Sverige är en socialstat är ett spöke som vägrar att försvinna. Bilden som målas upp är den av ett vägskäl med två möjliga vägar. Den ena leder tillbaka till till 80-talets mörka välfärd med hukande pensionärer och den andra vägen är den som Bildt beskrev som den enda vägens politik som ska leda till... Läs mer »

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Än en gång är det dags för Movember, den månadslånga välgörenhetskampanjen som tog sats i södra Australien och spred traditionen och buskapet till resten av världen. Månaden då Håkan Juholt är herre på täppan och andra sliter för att få till en lika ståtlig hundvalpsmustasch. Eller åtminstone lite härligt lurviga movemberben/armhålor för oss utan ansiktsbehåring.... Läs mer »

Celebrating death? Millions of people around the world, regardless of their religion, would think of it as something archaic, pagan or even sacrilegious. Yet it happens in this vey era. I’m not talking about evil sects or the Harry Potter fan club. Far from it, this happens in the happy and sunny country of Mexico.... Läs mer »

Såg The Social Network i helgen och blev grymt sugen att dra igång ett eget start-up. Har börjat fila på en ny app som jag tror kan revolutionera gatuköksbranschen. Tänkte presentera mina skisser för min IT-nörd till vän, Ruben. Men vad händer om han snor idén? / Johanna Låter spännande! Rent allmänt är det svårt... Läs mer »

Inga event kunde hittas

Det verkar som att det inte finns några planerade event för tillfället.