I tisdags beviljades HHGS, efter en lång tid av meningsskiljaktigheter, äntligen utträde ur samarbetsorganet GUS (Göteborgs Universitets Studentkårer). Detta sparar oss mycket resurser i form av både tid och pengar. För att fira tänkte vi använda en del av pengarna vi sparar på det här, till att bjuda alla HHGS medlemmar på kaffe under v... Läs mer »

Hej, Är du nyfiken på arbetet som managementkonsult? Sök till vår årliga strategihelg i Göteborg! Den 14-15 november har du möjlighet att prova på yrket som managementkonsult! Lär dig mer om hur vi arbetar och umgås med några av våra konsulter under avslappnade former i en trevlig miljö utanför Göteborg. Läser du till civilingenjör eller... Läs mer »

Strategihelgen 2014

GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser. Nominering Rätt att nominera har alla medlemmar i Göteborgs studentkårer, nominera dig själv eller någon annan. Nomineringsstopp är söndagen den 12 oktober klockan 12:00. Nomineringar skickas till valberedning@gfs.se Bifoga följande i din nominering: § Namn och kontaktuppgifter (mail... Läs mer »

Först ut på Marketing Week är Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency! Miami Advertising Agency har jobbat med gerillareklam sedan 2002 för uppdragsgivare som t ex Volvo, Posten, Willys, Stena Line, BK Häcken och Norrlands Guld. Fredrik Olsson från Miami berättar om hur man utnyttjar gerillareklamen för att överraska målgruppen och hur man kombinerar det... Läs mer »

10361967_1469257646696857_9148057377957511719_n

Hej! Under våren har vi i Direktionen (Kårledningen) jobbat mycket med att förbättra kommunikationen mellan alla våra föreningar, projekt och företag och våra medlemmar, något vi kommer fortsätta arbeta stenhårt med. Just nu är vi mitt uppe i ett omfattande research-projekt, där vi nu behöver er hjälp för att ta nästa steg! Tillsammans ska vi... Läs mer »

  Näringslivsutskottet söker nu en kommunikationsansvarig! Frågor och ansökan skickas till nu@hhgs.se.

affisch-kommunikatitionsansvarig

  Nu söker Deloitte nya talanger till två riktigt bra internship-chanser i vår. Göteborg Audit Internship Program 2015 Under vintern/våren 2015 erbjuder vi dig som är intresserad av revisorsyrket en möjlighet att känna pulsen på Deloitte och prova på jobbet som revisor. Du kommer att få en praktisk inblick i yrket och möjlighet att i... Läs mer »

deloitte

För nionde året i rad arrangeras ett gemensamt välkomstarrangemang för alla nya studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers 2014. Student Göteborg bemannar flera aktiviteter, där den största händelsen är Välkomstkonserten på Götaplatsen, måndag 15 september. Se bilaga. Arrangörer är Göteborgs universitet, Chalmers, Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) och Göteborg & Co, Näringslivsgruppen. Student Göteborg är ett... Läs mer »

Studentvärdar Student Göteborg HT2014_ny

GFS (Göteborgs Förenade Studentkårer) tillsammans med Hyresgästföreningen belyser under två dagar problemen med den stora bostadsbristen. Kom till Hagaparken den 1-2 september!

Affisch Hagaparken 1-2 september

Som ordförande för Handelshögskolans i Göteborg Studentkår, HHGS, vill jag välkomna Dig till en ny termin på Handelshögskolan. Handelshögskolans studentkår är en organisation som drivs av handelsstudenter för handelsstudenter. Syftet med organisationen är att efter medlemmarnas behov och önskemål skapa ett mervärde vid sidan av studierna. HHGS har tre ben att stå på nämligen Utbildningsbevakning,... Läs mer »

Under perioden 22-25 maj håller Europeiska unionens medlemsstater val till Europaparlamentet. Den 25 maj är det Sveriges och din tur att påverka. Har du tänkt ta chansen? Många frågar sig hur viktigt det egentligen är att rösta i EU-valet. Sverige har 20 mandat utav 751. Det kan tyckas lite men det är absolut inte obetydligt.... Läs mer »

reportage_eu

För nästan precis tre månader sedan kom jag hit till Tyskland, eller närmare bestämt till Berlin, för att påbörja min utlandstermin vid Freie Universität Berlin. Till landet som av Horace Engdahl beskrevs som ”ett Sverige för vuxna”, ett påstående jag till viss del kan hålla med om. Detta är dock en upplevelse som efterföljande generationer... Läs mer »

Det Svenska soldyrkande folket. Krönika av Erik Blomström Det är vår. Asfalten på gatorna glittrar som tusentals diamanter i solskenet. Sakta men säkert stiger termometern över den magiska 10-gradersgränsen. Svensken tittar fram… Länge har denna vackra men ack så bleka varelse varit utom synhåll, tills nu. Något magiskt sker, dessa individer förändras. Granskar man deras... Läs mer »

krönika_IMG_4104_A4_300ppi

Efter en tid av meningsskiljaktigheter i kölvattnet av Keraikonflikten så har HHGS valt att gå ur samarbetsorganet Göteborgs Universitets Studentkårer, GUS. Det är ett beslut som är långt ifrån okontroversiellt och där vissa frågetecken fortfarande hänger i luften. (H2) Efter att GUS och HHGS gick i klinch i frågan kring utbildningsbevakningen på juristprogrammet så har... Läs mer »

hardkår

Inga event kunde hittas

Det verkar som att det inte finns några planerade event för tillfället.